MM-yleisökilpailuun osallistui 9166 henkilöä

Kuvaaja: Pirjo Valjanen

Kuvaaja: Pirjo Valjanen

Suunnistuksen MM-yleisökilpailu Kainuun Rastiviikko rikkoi komeasti aiemman osallistujaennätyksensä. Rastiviikolle osallistui yhteensä 9166 henkilöä, kun aiempi ennätys oli 4885. Kilpasarjoihin ilmoittautuneita oli 5824, kunto- ja perhesarjoihin osallistui kaikkiaan 3342 erillistä henkilöä.

Jatkuvasti suosiotaan kasvattavissa kuntosarjoissa suurin osallistujamäärä oli kolmannessa osakilpailussa 11. heinäkuuta, jolloin suunnistamassa oli 2175 henkilöä. Suurimmat sarjat olivat tuolloin B-lyhyt (454 henkilöä) ja perhesarja (557). Samaisessa kolmannessa kilpailussa osallistujia oli yhteensä noin 8000.

Rastiviikon, Holiday Club Katinkulta Open Sprintin ja Muksulan rastirallin yhteenlaskettu suoritusten määrä on 32 764 suoritusta.

”Luvut ovat huikeita ja osoittavat muunmuassa sen, että MM-kilpailujen ja Kainuun Rastiviikon ”nitominen” yhdeksi tapahtumaksi oli onnistunut ratkaisu. MM-tapahtuma toi Sotkamoon ja Kainuuseen eri arvioiden mukaan reilut 10000–12000 kisavierasta”, pääsihteeri Mika Tuononen sanoo.