Tarkkuussuunnistuksen MM

pekka seppa plTarkkuussuunnistus (TrailO) on yksi neljästä Kansainvälisen Suunnistusliiton (IOF) edustamasta suunnistuksen lajista. Tarkkuussuunnistusta voivat harrastaa kaikki, sillä se soveltuu myös liikuntavammaisille. Lajia on kehitetty vuosien mittaan tarjoamaan kaikille mahdollisuus osallistua suunnistuskilpailuun.  Laji soveltuu yhtä lailla erityisryhmille kuin normaalista suunnistuksestakin kiinnostuneille.

Tarkkuussuunnistuksessa ei mitata fyysistä suoritusta, vaan laji perustuu suunnistus- ja kartanlukutaitoa mittaaviin päättelytehtäviin. Rata muodostuu tehtävärasteista, joissa ratkaistaan, mikä useasta rastilipusta vastaa karttaan merkittyä ja määritteillä tarkennettua rastia. Rata tulee suorittaa annetun ratakohtaisen maksimiajan puitteissa, mutta muuten suoritusajalla ei ole merkitystä.

Edellisen lisäksi tarkkuussuunnistukseen on kehitetty uusi kilpailumuoto TempO, jossa perinteisen tarkkuussuunnistuksen kaltaiset päättelytehtävät suoritetaan mahdollisimman nopeasti.

tarkkuus2_200Tarkkuussuunnistuksessa kilpaillaan MM-tasolla kahdessa sarjassa: avoin sarja ja paralympiasarja, johon osallistuvien pitää osoittaa kelpoisuutensa lääkärintodistuksella.

Tarkkuussuunnistuksessa kilpailtiin ensimmäisen kerran maailmancup-tasolla 1999, ja ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin 2004.

Vuokatti 2013

Vuokatissa tarkkuussuunnistuksessa kilpailtiin kaikkiaan kolmessa kilpailussa: perinteisen TrailO:n henkilökohtainen ja joukkuekilpailu sekä TempO, joista TempO-kilpailumuodossa jaetaan ensimmäistä kertaa MM-mitalit.

Rules deviations WTOC 2013 and 2014 (pdf)

Tarkkuussuunnistuksessa kilpailunjohtajana toimi Antti Flöjt ja pääratamestarina Pertti Hartman.  Kansainvälisenä valvojana toimi Roberta Falda ja kansallisena valvojana Hannu Niemi.

Bulletiinit

Bulletin 2 (julkaistu 24.8.2012)
Bulletin_3 (pdf)
Bulletin 4 (pdf)

Mallikarttoja ja kielletyt alueet

Alamaasto
Vuokatinvaara
Hiukka

WTOC 2013 kielletyt alueet

Ohjelma

Maanantai 8.7.

Avajaiset

Tiistai 9.7.
klo 10.00-14.00

Mallisuunnistus

Keskiviikko 10.7.
Klo 10.00

Normaali 1. kilpailupäivä

Torstai 11.7.
Klo 10.00
Klo 20.00

Normaali 2. kilpailupäivä ja joukkuekilpailu
Palkintojenjako

Perjantai 12.7.
8.30 alkukilpailu
14.30 finaali

Tempo, alkukilpailu ja finaali
Palkintojenjako
Banketti