Huikea viikko päätöksessä

MM-viestin tunnelmaa. Kuvaaja: Pirjo Valjanen

MM-viestin tunnelmaa. Kuvaaja: Pirjo Valjanen

Järjestäjien tavoitteena oli järjestää kaikkien aikojen MM-kisat. Lauantai-iltana oli aika pohtia, miten tässä onnistuttiin.

”Mielestäni tavoitteet saavutettiin. Suomalaisten menestys kruunasi kaiken. Meillä on ollut hyvä draivi päällä ja talkoolaiset ovat tehneet hienoa työtä”, pääsihteeri Mika Tuononen summasi.

”Yleisömäärä on ollut aivan hirvittävän hyvä ja täällä on nähnyt erittäin kovatasoisia kisoja. Viikko on ehdottomasti ollut huippu-urheilun juhlaa”, hän iloitsi.

”Samalla olemme näyttäneet ympäri maailmaa, että suunnistuksen seurattavuus on huippuluokkaa.”

MM-kisojen kilpailunjohtaja Jyrki Uotilan tehtävänä oli järjestää huipuille viimeisen päälle hyvät MM-kisat.

”Kilpailijoiden palaute on ollut positiivista. He ovat sanoneet, että fiilis on ollut mahtava”, Uotila kertoi. ”Järjestelyissä yhteistyö Suomen Suunnistusliiton kanssa on sujunut erittäin hyvin. Olemme koko ajan olleet menossa samaan maaliin.”

Kainuun Rastiviikon kilpailunjohtaja Jukka Liuha oli samoilla linjoilla.

”Viikko on ollut kokonaisuudessaan huikea. Rastiviikolla on tehty yhteensä yli 36 000 suunnistussuoritusta. Osallistujia on ollut 9 100”, hän summasi.

”Kuntosuunnistajia on ollut ihan älyttömän paljon. Toivottavasti tästä saadaan runsaasti uusia ihmisiä lajin pariin niin Kainuussa kuin muuallakin Suomessa.”

”Nyt olemme saaneet runsaasti näkyvyyttä myös kansainvälisesti, joten toivottavasti tämä tulee näkymään positiivisesti myös rastiviikkojen tulevaisuudessa”, Liuha sanoi.

”Muutamia asioita oltaisiin tehty varmasti paremminkin, mutta niitä ruoditaan vasta syksyllä”, Liuha kertoi.

”Liikenteen kanssa oli toki alkuviikosta ongelmia, mutta pystyimme parantamaan loppuviikkoa kohti. On kuitenkin muistettava, että täällä oli noin kolminkertainen ihmismäärä aiempiin rastiviikkoihin verrattuna”, Tuononen vertasi.

”Nyt vain mielenkiinnolla lähdetään tekemään Suomussalmen Kainuun Rastiviikkoa vuodelle 2015”, Liuha suuntasi katseen jo eteenpäin.